МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду.
Варто пам’ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.
Здатність терпимо та з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід’ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.
У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.
У коледжі викладачем дисципліни “Корекційна педагогіка та інклюзивна освіта” Коваленко О.В. та практичним психологом Лієнко Л.В. проведені онлайн-заходи до Міжнародного дня толерантності.
Студентам запропонований відеолекторій, який містив короткометражний фільм-репортаж “Відтінки України”, відеолекцію “День ТОЛЕРАНТНОСТІ. Дітям про толерантність”. Для майбутніх вихователів розміщені анімаційні фільми, які можуть застосовуватися у роботі з дітьми. Також студенти випускних груп (211-д, 41-д) долучилися до розробки дидактичних матеріалів для роботи з дошкільнятами за цією темою. А от першокурсники отримали завдання поміркувати, які саме риси повинна мати толерантна людина, які асоціації виникають зі словом “толерантність”, яких правил толерантного спілкування необхідно дотримуватися.
Закликаємо усіх відповідально і толерантно ставитися до оточуючих, адже ми всі різні, але рівні!