Програми вступних випробувань та консультації

Матеріали до підготовки до вступних іспитів з української мови для абітурієнтів, що вступають після 9 класу  можна скачати за посиланнями

ПРОГРАМА ДЛЯ ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

РЕКОМЕНДАЦІЇ АБІТУРІЄНТАМ ДЛЯ ВСТУПНОГО ІСПИТУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Матеріали до підготовки до вступних іспитів з біології для спеціальності 012 Дошкільна освіта для абітурієнтів можна скачати за посиланнями

ПРОГРАМА ДЛЯ ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ З БІОЛОГІЇ

РЕКОМЕНДАЦІЇ АБІТУРІЄНТАМ ДЛЯ ВСТУПНОГО ІСПИТУ З БІОЛОГІЇ

 

Матеріали до підготовки до творчих випробувань спеціальності 014  Середня освіта (Музичне мистецтво) можна скачати за посиланнями

ПРОГРАМА ДЛЯ ВСТУПНОГО ОНЛАЙН ВИПРОБУВАННЯ З ТВОРЧИХ ВИПРОБУВАНЬ

Особливості організації дистанційного проведення оцінювання музичних здібностей

1.1.             Оцінювання музичних здібностей відбувається в синхронному
режимі шляхом проведення відеоконференцій (із застосуванням програмних продуктів Google Meet. Zoom. Skype тощо).

1.2.           Приймальна комісія доводить до відома абітурієнтів затверджений розклад творчого конкурсу, надається посилання для доступу па іспит та алгоритм дій щодо правил проведення.

1.3.           Предметна екзаменаційна комісія забезпечує кожного співробітника, який задіяний в проведенні оцінювання музичних здібностей, технічними засобами, необхідними для проведення. Відповідальність за технічне забезпечення творчого конкурсу з оцінювання музичних здібностей з боку екзаменаторів, персонально несе голова комісії.

1.4.                Абітурієнти повинні самостійно заздалегідь забезпечити технічну можливість доступу на іспит з будь-якого гаджету, який мас одночасно відео та аудіо спілкування, використовуючи всі можливі засоби (дротовий та мобільний інтернет). Якість відео зображення повинна надавати екзаменаторам можливість ідентифікувати абітурієнта, а якість аудіо зв’язку — чіткий звук у зворотному напрямку (запитання — відповіді на запитання).

1.5.                Під час сеансу зв’язку з абітурієнтом усі пристрої екзаменаторів (телефон, месенджери,
тощо), що можуть вплинути на якість аудіо сигналу або відволікати абітурієнта від виконання тестової вправи, крім тих що задіяні безпосередньо в проведенні оцінювання музичних здібностей, мають бути вимкненими.

1.6.                  Усі заходи творчого конкурсу із застосуванням дистанційних технологій проводяться лише після успішної ідентифікації абітурієнта. Ідентифікація повинна включати такі етапи: встановлення відео- та голосового зв’язку з екзаменаторами; демонстрація документа який посвідчує особу здобувача.

1.7.          У випадку повітряної тривоги творчий конкурс відразу перериваються, а його учасник йде до безпечного місця, а після відбою тривоги творчий конкурс відновлюється з того завдання, що перервалося i т.п.

1.8.                  Під час виконання завдань не допускається використання ніяких джерел інформації, в тому числі навушників, компостерів та смартфонів (крім тіх, що забезпечують зв’язок з екзаменаторами), інших пристроїв, паперових та інших джерел для усіх учасників процесу.

1.9.                  Не припускається наявності сторонніх  звуків, які суттєво можуть впливати на якість аудіо зв’язку, a6o звуків, що можуть свідчити про сторонню допомогу в складанні вправ a6o знаходження в приміщенні сторонніх осіб.

1.10.          Якщо під час виконання тестових вправ відбувається три порушення зв’язку з боку абітурієнта — творчий конкурс вважається не складеним.

1.11.          Уся процедура зв’язку з оцінювання музичних здібностей повинна бути записана, починаючи з моменту з’єднання екзаменаторів з абітурієнтом i до завершення вступного іспиту (до завершення зв’язку з абітурієнтом із боку екзаменаторів).

Для вступників, які мають музичну освіту.

Загальні вказівки

До складання творчого конкурсу допускаються особи, які мають документ про базову загальну середню освіту (9 класів ЗЗСО), абітурієнти, які вчаться або закінчили дитячу музичну
школу, школу мистецтв, музичну студію та ін.

                        Програма творчого конкурсу

І:    Виконання одного твору на музичному інструменті (п’єса або поліфонічний твір, твір великої форми).    Перевірка вокальних даних (виконання однієї народної, дитячої чи сучасної естрадної пісні з супроводом фонограми або без нього). 

ІІПеревірка музично-теоретичних знань (бесіда )

Для вступників, які мають неповну музичну освіту.

Загальні вказівки

До складання творчого
конкурсу допускаються особи, які мають документ про базову загальну середню
освіту (9 класів ЗЗСО).

                        Програма творчого конкурсу

І Перевірка музичних здібностей: слух, ритм, музична пам’ять. Перевірка вокальних даних (виконання однієї народної, дитячої   чи сучасної естрадної пісні з супроводом фонограми або без      нього). 

               ІІ:      Перевірка елементарних музично-теоретичних знань. (бесіда)

Матеріали до підготовки до фізичних випробувань спеціальності 014  Середня освіта (Фізична культура) можна скачати за посиланнями

ПРОГРАМА ДЛЯ ВСТУПНОГО ВИПРОБУВАННЯ З ФІЗИЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ

З метою визначення рівня фізичної підготовленості конкурс проводиться в один етап та передбачає виконання: тест на оцінювання рівноваги – утримання пози «Фламінго», згинання і розгинання рук в упорі лежачи; піднімання тулуба в сід за 60 секунд; повний присід за 30 секунд, тест на гнучкість.

  Мета фізичних випробувань полягає у з’ясуванні рівня фізичної підготовленості, необхідної до опанування нормативних і варіативних дисциплін за ОПП «Фізична культура», за ОКР «Фаховий молодший бакалавр» напряму 01 Освіта спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура).

  Абітурієнти, які отримали оцінку нижче 100 балів, не допускаються до участі у конкурсному відборі на навчання.

Форма проведення – тестування фізичних здібностей, онлайн.

Оцінювання: завдання оцінюється за 200 бальною шкалою.

До тестових випробувань допускаються треновані особи, які пройшли медичне обстеження, допущені лікарем та чітко ознайомлені з правилами безпеки під час проведення випробувань.

Тестування проводяться у вигляді змагань, тому абітурієнти, які приймають участь у ньому, повинні бути вдягнені у спортивний одяг та спеціальне взуття.

Під час тестування екзаменаторам забороняється спілкуватися з абітурієнтами та батьками, за винятком указівок i розпоряджень організаційного порядку, забороняється надавати індивідуально інформацію про результати тестування до офіційного їх оголошення.

Стороннім особам не дозволяється бути присутнім на місцях проведення дистанційного тестування, забороняється спілкуватися з абітурієнтами чи надавати їм допомогу.

Абітурієнти, які не виконують розпорядження екзаменаторів приймальної комісії, порушують правила безпеки та заважають іншим абітурієнтам, за рішення голови приймальної комісії можуть бути вилучені з подальшої участі у тестових випробуваннях.

У випадку дистанційного оцінювання фізичних здібностей абітурієнту необхідно мати доступ до Інтернету, наявність аудіо та відео фіксації (мобільній телефон, планшет, комп’ютер, тощо).

Особливості організації дистанційного проведення оцінювання фізичних здібностей

Оцінювання фізичних здібностей відбувається в синхронному режимі шляхом проведення відеоконференцій (із застосуванням програмних продуктів Google Meet. Zoom. Skype тощо).

Приймальна комісія доводить до відома абітурієнтів затверджений розклад творчого конкурсу, надається посилання для доступу па іспит та алгоритм дій щодо правил проведення.

Предметна екзаменаційна комісія забезпечує кожного співробітника, який задіяний в проведенні оцінювання фізичних здібностей, технічними засобами, необхідними для проведення. Відповідальність за технічне забезпечення творчого конкурсу з оцінювання фізичних здібностей з боку екзаменаторів, персонально несе голова комісії.

Абітурієнти повинні самостійно заздалегідь забезпечити технічну можливість доступу на іспит з будь-якого гаджету, який мас одночасно відео та аудіо спілкування, використовуючи всі можливі засоби (дротовий та мобільний інтернет). Якість відео зображення повинна надавати екзаменаторам можливість ідентифікувати абітурієнта, а якість аудіо зв’язку — чіткий звук у зворотному напрямку (запитання — відповіді на запитання).

Під час сеансу зв’язку з абітурієнтом усі пристрої екзаменаторів (телефон, месенджери, тощо), що можуть вплинути на якість аудіо сигналу або відволікати абітурієнта від виконання тестової вправи, крім тих що задіяні безпосередньо в проведенні оцінювання фізичних здібностей, мають бути вимкненими.

Усі заходи творчого конкурсу із застосуванням дистанційних технологій проводяться лише після успішної ідентифікації абітурієнта. Ідентифікація повинна включати такі етапи: встановлення відео- та голосового зв’язку з екзаменаторами; демонстрація документа який посвідчує особу здобувача.

Під час оцінювання фізичних здібностей вправи виконуються послідовно: тест на оцінювання рівноваги – утримання пози «Фламінго», згинання і розгинання рук в упорі лежачи; піднімання тулуба в сід за 60 секунд; повний присід за 30 секунд, тест на гнучкість

Тривалість виконання усіх тестових вправ до 6 хв (ідентифікація студента — 1 хв; безпосереднє складання тестових вправ — 5 хв). Розминку абітурієнт проводить заздалегідь до початку рухових тестів.

Усі вправи виконуються послідовно з дотриманням з умовами чіткого виконання тестових випробувань. Вимоги до картинки (відео) — повне вертикальне та горизонтальне положення щодо вихідного положення i демонстрації тестових вправ, навколо не повинно бути сторонніх осіб.

У випадку повітряної тривоги тестування відразу перериваються, а його учасник йде до безпечного місця, а після відбою тривоги тестування відновлюється з тієї рухової вправи, що перервалося i т.п.

Під час виконання тестових вправ не допускається використання ніяких джерел інформації, в тому числі навушників, компостерів та смартфонів (крім тіх, що забезпечують зв’язок з екзаменаторами), інших пристроїв, паперових та інших джерел для усіх учасників процесу.

Не припускається наявності сторонніх звуків, які суттєво можуть впливати на якість аудіо зв’язку, a6o звуків, що можуть свідчити про сторонню допомогу в складанні тестових вправ a6o знаходження в приміщенні сторонніх осіб.

Якщо під час виконання тестових вправ відбувається три порушення зв’язку з боку абітурієнта — творчий конкурс вважається не складеним.

Уся процедура зв’язку з оцінювання фізичних здібностей повинна бути записана, починаючи з моменту з’єднання екзаменаторів з абітурієнтом i до завершення вступного іспиту (до завершення зв’язку з абітурієнтом із боку екзаменаторів).

 

 

УМОВИ ВИКОНАННЯ ВПРАВ З ФІЗИЧНОГО ВИПРОБУВАННЯ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 014 СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА)

1.                     Тест на оцінювання рівноваги – утримання пози «Фламінго»

Обладнання. Секундоміри, рівна поверхня для тестування.
       Опис проведення тестування. Учасник тестування стає на одну ногу, вільну ногу необхідно зігнути та захопити її стопу рукою, вільна рука опущена донизу. Заплющити очі та утримувати положення.
      Результатом тестування є час утримання пози у кращій з трьох спроб, вимірюється в секундах.
      Загальні вказівки та зауваження. Зупинка часу відбувається при досягненні максимальної оцінки або при порушенні пози – якщо виконавець змінює площину опори, торкається підлоги двома ногами або розплющує очі.
 

2.                     Згинання і розгинання рук в упорі лежачи

Обладнання. Рівна поверхня для тестування.
Опис проведення тестування. Учасник тестування набуває положення упору лежачи, руки випрямлені на ширині плечей кистями вперед, тулуб і ноги утворюють пряму лінію, пальці стопи спираються на підлогу. За командою «Можна!» учасник починає ритмічно з повною амплітудою згинати і розгинати руки.
Результатом тестування є кількість безпомилкових згинань і розгинань рук за одну спробу.
Загальні вказівки та зауваження. Не дозволяється торкатися опори стегнами, згинати тіло і ноги, перебувати у вихідному положенні та із зігнутими руками більш трьох секунд, лягати на підлогу, розгинати руки почергово, розгинати і згинати руки не з повною амплітудою. Згинання і розгинання рук, що виконується з помилками, не зараховується.
 

3.                     Піднімання тулуба із положення лежачи на спині в сід за 60 с

 

Обладнання.    Секундоміри,     рівна     поверхня     для     тестування. Туристичний килимок (каремат).
Опис проведення випробування. Учасник тестування приймає ВП: лежачі на спині на гімнастичному килимку, руки за головою, пальці зчеплені в «замок», лопатки торкаються килимка. Ноги зігнуті в колінах під прямим кутом, ступні притиснуті до підлоги, без фіксації ніг партнером чи іншими допоміжними пристроями. Після команди «Руш» учасник піднімається у положення сидячи і торкається ліктями колін, потім знову повертається у вихідне положення. Зараховуються тільки правильно виконані підйоми тулуба.
Результатом тестування є кількість правильно виконаних підйомів тулуба з положення лежачи в положення сід за 60 секунд.
Загальні вказівки і зауваження.
Кожному учаснику надається лише одна спроба.      Спроба не зараховується у разі:
               відсутності торкання ліктями стегон (колін);
               відсутності торкання лопатками підлоги;
               пальці розімкнуті із «замка»;
               зміщення таза тулуба.

 

4.                     Повний присід за 30 с

 Обладнання. Секундоміри, рівна поверхня для тестування.

Опис проведення тестування. Учасник тестування приймає вихідне положення стійка ноги нарізно, носки стоп назовні під кутом 45 градусів, спина рівна. За командою «Руш!» учасник починає виконувати присідання з повною амплітудою рухів.
Результатом тестування є кількість безпомилкових   повних присідів за одну хвилину.
Загальні вказівки та зауваження.
                 при русі тулуба вниз коліна не мають виходити за носки стоп;
               спина має залишатися прямою у положенні присід;
               у нижньому положенні сідниці торкаються гомілки.

 

5.                  Гнучкість. Прямий нахил уперед стоячи

 Обладнання. Стілець або платформа

Опис проведення тестування. Учасник становиться на стілець біля стіни, ноги разом, носки ніг на краю. Не згинаючи коліна нахилитися уперед, намагаючись дотягнутися рухами якомога нижче. Положення максимального нахилу зберігається протягом 2 с.
Результат.    Результатом    е    визначення    положення    пальців    рук    відповідно площини опори.
Загальні вказівки та зауваження.
Якщо учасник згинає коліна то спроба не враховується, також тест виконується без ривків. З двох спроб фіксується кращий результат.